Hvert rom har en sonisk signatur eller egenlyd. Denne lyden ligger utenfor det som kan måles med tradisjonell akustiske programvare, utover stående bølger og utover hvor lang tid det tar en bestemt frekvens å falle 60 db. Lyden av et rom består bokstavelig talt av hundrevis, om ikke tusenvis av resonatorer – og alle disse reagerer på energien fra stereoanlegget når du spiller. Hvert møbel, veggene, taket, stereoracket, lysarmaturer, og til og med høyttalerkabinetter og kabinettene rundt selve stereokomponentene som utgjør anlegget ditt, - resonerer ustemt med den musikken systemet prøver å gjenskape. Tenk på det på denne måten: rommet ditt og møblene er som et stort instrument med 500 strenger. Hver gang høyttalerne sender ut en tone, bli veldig mange av disse tenkte 500 ”strengene” aktivert, ikke en av dem er på bølgelengde. Faktum er, de resonnerer ustemt - forvrenger musikken din. Resonansen av lytterommet bokstavelig talt presser tilbake på lydbildet, komprimerer luften og forvrenger din favorittmusikk. Dette er hovedgrunnen til at de fleste systemer har ”soundstages” som primært finnes i og rundt høyttalerne med et fantom senterbilde som følger hodet ditt når du beveger deg mellom høyttalerne. Dette er også grunnen til at mange systemer er satt opp som et gigantisk par hodetelefoner med masse høyttaler ”toe-in” og resulterer en smal ”sweet spot” som hindrer deg å dele gleden med musikken med andre.

Kan man gjøre noe med dette?
I lange tider har svaret vært å dempe rommet med akustisk absorpsjon eller å omdirigere refleksjoner med diffusorer. Ikke bruk oss som et vitne på at diffusorer og absorbenter ikke virker, men det er flere faktorer her.
Et overdempet rom kan høres dødt ut med lite eller ingen utklinging. Diffusorer kan medføre at lyden mister opplevelse av opptaksrommet.
Saler som er beregnet for akustiske opptredener uten forsterkning stoler ikke på demping og diffusjon alene. Hvis du overdemper et teater, og du vil ikke være i stand til å høre spissfindigheter i en solo gitar eller pusten av en kvinnes stemme. Dette er grunnen til at de beste stedene lever med noe gjenklang som utfyller og ikke tar oppmerksomheten vekk fra artister og deres instrumenter.
Hvis de gamle amfiteatrene hadde vært bygget som et gjennomsnittlig audiofil lytteromm med tusenvis av overflater som resonnerer ustemt med musikken, ispedd litt absorpsjon ville alle utenom noen få seter høres ut som gjørme med liten eller ingen subtile detaljer. Faktisk, det akustiske støynivå i slike rom faktisk øker etter hvert som volumet av musikk øker, og dette økende støynivå hindrer de fleste fra å noensinne oppleve den virkelige magien av levende musikk i sine hjem.

HFT - LØsning eller woodo?

HFT’s er små høyfrekvente resonatorer som rydder opp i de harmoniske bølgende i lytterommet. Harmoniske bølger henger sammen, slik at når du påvirker andre eller tredje harmoniske, selv de som er utenfor grensene for menneskelig hørsel – vil du også påvirke de lavere frekvenser som vi kan høre. HFT’ene bokstavelig talt avbryter harmonisk støy på all overflater de er plassert. Og hvis du følger våre enkle plasserings retningslinjer, 5 HFTer om gangen, vil du systematisk vinne over rommets tendens til å slåss mot musikksystemet ditt. Bare fem HFTer kan gi en forbedring i et gjennomsnittlige lytterom, men ytterligere forbedringer får du vet å fullføre trinn 1-5.
HFT’er plassert ikke bare på vegger og tak, men også på vibrerende overflater av høyttalere og komponenter gir merkbare fordeler som forsterkes ved å bruke flere HFT’er.

HFT kr 3 250,- (5 stk i en pakke)
30 dagers bli fornøyd garanti!
 

HFT plassering (Level-1)

Level-1:

 1. Alle HFT på level-1 plasseres på veggen bak høyttalerne.
 2. Plasser en midt imellom høyttalerne i ørehøyde (når du lytter).
 3. Plasser en i venstre og høyre hjørne i omtrent ørehøyde.
 4. Plasser en i venstre og høyre hjørne i 2-3 fots over ørehøyde

Til toppen

 

HFT plassering (Level-2, nr 1)

Level-2. Nr-1
Plasser en midt mellom høyttalerne, ca 1 fot over gulvhøyde.

Til toppen

 

HFT plassering (Level-2, nr 2)

Level-2. Nr-2
Plasser en midt på taket ca halveis mellom sitteposisjon og fronten på høyttalerne.

Til toppen

 

HFT plassering (Level-2, nr 3)

Level-2. Nr-3
Plasser på venstre sidevegg,ca halveis mellom sitteposisjon og front på høyttalerne, plasseres i ca ørehøyde.

Til toppen

 

HFT plassering (Level-2, nr 4)

Level-2. Nr-4
Plasser på høyre sidevegg,ca halveis mellom sitteposisjon og front på høyttalerne, plasseres i ca ørehøyde.

Til toppen

 

HFT plassering (Level-2, nr 5)

Level-2. Nr-5
Plasser midt på bakvegg, ca 6 fot høyde fra gulvet.

Til toppen

 

HFT plassering (Level-3, nr 1)

Level-3. Nr-1
Plasser på venstre sidevegg, ca 2 fot bak sitteposisjon i ørehøyde.

Til toppen

 

HFT plassering (Level-3, nr 2)

Level-3. Nr-2
Plasser på høyre sidevegg, ca 2 fot bak sitteposisjon i ørehøyde.

Til toppen

 

HFT plassering (Level-3, nr 3 og 4)

Level-3. Nr-3 og 4
Plasser på front vegg mellom senter HFT og høyre høyttaler i samme høyde.
Plasser på front vegg mellom senter HFT og venstre høyttaler i samme høyde

Til toppen

 

HFT plassering (Level-3, nr 5)

Level-3. Nr-3/4
Plasser midt på bakvegg ca 1 fots høyde over gulvet.

Til toppen

 

HFT plassering (Level-4, nr 1)

 1. Plasser midt på på venstre side av venstre høyttaler
 2. Plasser midt på venstre høyttaler under woofer/bass
 3. Plasser midt på på høyre side av høyre høyttaler
 4. Plasser midt på høyre høyttaler under woofer/bass

Til toppen

 

HFT plassering (Level-4, nr 2)

 1. Plasser midt på høyre side på høyre høyttaler
 2. Plasser midt på venstre side på venstre høyttaler
 3. Plasser bak på høyre høyttaler i nærheten av bassport
 4. Plasser bak på venstre høyttaler i nærheten av bassport
 5. Plasser de 2 siste på chassis av en digital komponent

Til toppen

 

HFT 2.0 og HFT-X

Synergistic Research annonserer to nye HFTs- HFT 2.0 og HFT X som tar HFT konseptet til nye nivåer. HFT 2.0 gir en noe varmere lyd og HFT X gir opplevelse av flere detaljer og oppløsning og begge er er ment brukt sammen med de opprinnelige HFT. Nedenfor er en trinnvis guide for hvordan du kan installere de nye HFT 2.0 og HFT-X.

kr 3.250,- pr. pkt
30 dagers bli fornøyd garanti!

Til toppen

 

HFT 2.0 plassering (Level-1)

Plasser en HFT 2.0 på venstre og høyre side av begge høyttalerne i midt-høyde, justere nedover for en varmere lydsignatur

Til toppen

 

HFT 2.0 plassering (Level-1)

Plasser en HFT 2.0 på midten av frontveggen - lav høyde mellom høyttalerne. Hvis mulig, flytt eksisterende HFT mot taket.

Til toppen

 

HFT 2.0 plassering (Level-2)

Plasser en HFT på venstre side av veggen, mid-høyde midt mellom høyttalerne og lytteposisjon. Hvis mulig, flytt eksisterende HFT mot taket. Gjenta samme prosedyre på høyre side av veggen.

Til toppen

 

HFT 2.0 plassering (Level-2)

Plasser en HFT 2.0 midt-høyden på fremre venstre hjørne og en HFT 2.0 i fremre høyre hjørne. Hvis mulig flytt eksisterende HFT mot taket.

Til toppen

 

HFT 2.0 plassering (Level-2)

Plasser en HFT 2.0 på midten av bakveggen ved midt-høyde. Hvis mulig flyt eksisterende HFT mot taket.

Til toppen

 

HFT X plassering (Level-1)

Plasser en HFT X under diskanten av venstre høyttaler og en HFT X under diskanten av høyre høyttaler. Bytt HFT Level 1 med HFT X og flytte HFT Level 1 oppover.

Til toppen

 

HFT X plassering (Level-2)

Plasser en HFT X på toppen av hver høyttaler.

Til toppen

 

HFT X plassering (Level-2)

Plasser en HFT X i midten av bakveggen, mid-høyden fra gulvet.

Til toppen

 

FEQ

Innledningsvis prøvde vi å beskrive litt om rommets egenlyd (reonans) og hvordan HFT vil være behjelpelige på dette. En annen ting som gir en negativ påvirkning på lyden i lytterommet er RFI og EMI fra blant annet: Wi Fi, mobiltelefoner, lysstoffrør, LED-belysning, i utgangspunktet alt i ditt hjem som har en av/på-bryter. De negative effektene av RFI og EMI er en av grunnene til at systemet høres bedre sent på kvelden enn det gjør midt på dagen, for det er rett og slett ikke så mange aktive enheter som sender ut RFI og EMI med negativ innvirkning på lyden.
FEQ, er en ultra lav frekvens pulsgenerator som reduserer påvirkningen av RFI og EMI i lytterom. Bare plugg FEQ i to separate stikkontakter. Deretter plasserer FEQ bak og mellom hovedhøyttalerne og slå den på. Faktisk vil en FEQ forbedre et gjennomsnittlig lytterom helt av seg selv, selv uten HFT’er. Den største forbedringen oppnås når du plasserer en aktiv FEQ med passive HFT’er i samme rom.
Hvilke forbedringer oppnås? Nesten alle tilbakemeldinger melder ” høres som en utvidelse av lydbildet.”

kr 8 900,-
30 dagers bli fornøyd garanti!

Til toppen

 

XOT

Vi presenterer den nyeste oppfinnelsen innenfor hva Synergistic Research kaller UEF Technology (Uniform Energy Field). XOTs er høyfrekvente filtre som du kobler på høyttalerens terminaler. XOTs gir en betydelig økning i oppløsning ledsaget av en senking av støynivå og forbedrer opplevelsen av holografisk lyd.
NÅ NY! XOT Carbon
I denne mye forbedrede versjonen benyttes ledere av Graphene (en nyutviklet superleder) som medfører en stor forbedring. Selve huset er laget av karbon.

kr 5 550,- Banan eller spade
30 dagers bli fornøyd garanti!

Til toppen

 

UEF Tuning Circuits

UEF er en proprietær teknologi som fjerner støy høye og lave frekvens. Dette er støy som kan forvrenge de mange lag av harmoniske i et musikk signal. Du vil oppnå forbedret oppløsning, detaljer og realisme. UEF Tuning Circuits vil senke støynivået i dine SR Aktive kabler og andre enheter som er utstyrt med Enigma Bullets.
UEF Tuning Circuits kan benyttes på : Galileo LE Series cables, Element Series cables, Tesla LE Series cables, CORE Active SE Series Cables, Digital Power Tools, Active SE Series Cables, PowerCell power conditioners equipped with removable right angle circuits, Tranquility Bases, Galileo Universal Interconnect and Speaker Cells

Kr 1 490,- en UEF active tuning module
30 dagers bli fornøyd garanti!

Til toppen

 

ECT – Electronic Circuit Transducer

En spennende videreutvikling av SR sitt stadig voksende antall produkter innenfor UEF teknologien. Alle produkter innenfor UEF går i korthet ut på å minske problemer ved elektromagnetiske felt som oppstår i elektroniske kretser. Når ECT plasseres inne i komponenter vil ECT forbedre gjengivelsen. ECT vil kunne gi betydelige gevinster ved bruk inne i DAC chips, på sikringer, andre IC chips, på vakuum-rør, kondensatorer…

ECT plassert på IC chips - på Strømforsyning og på sikringsholderne.

ECT plassert på intern kabelføring - og i nærheten av vakumrør

5 stk kr 3 250,-
10 stk kr 6 500,-
15stk kr 9 750,-
30 dagers bli fornøyd garanti!

Til toppen

 

HOT – Headphone Optimized Transducer

HOT er det nye UEF hodetelefon filter som forbedrer hodetelefonen / forsterkererens ytelse. Når du bruker HOT sammen med dine favoritt hodetelefoner vil du høre lyden som mer artikulert og med forbedret bass, og en bedre holografi.
Synergistic Research har brukt nesten 1 år på utvikling av dette produktet. Under utviklingen ble benyttet Audeze LCD-3 og Sennheiser HD 800 som referanse telefoner, og det ble benytte flere forsterkere både med og uten rør.

Kr 2 850,-

Til toppen

 

Grounding Block

Synergistic Research sin nye Ground Block er basert på samme teknologi som finnes i Synergistic Research sine HFT High Frequency Transducers, FEQ Frequency Equalizers og XOT Cross Over Transducers. UEF teknologien renser opp høyfrekvent støy som ellers påvirker musikk signalet.
Når UEF teknologien kobles til Synergistic Research sin aktiv skjerm, Tranquility Baser, PowerCells, Atmosphere kabler, og jord termineringer vil du høre et lavere støynivå, høyere oppløsning og med forbedret klarhet i mellomtonen. Du vil også oppleve forbedret lavfrekvent kontroll og ikke minst den holografisk presentasjonen som Synergistic Research er så kjent for, blir faktisk enda bedre.

kr 6 300-
Standard kabel (tillegg) kr 1 100,-
High Definition (tillegg): 4 250,-

Til toppen

 

RED Quantum Fuses

RED Quantum Fuses består av en leder med proprietær legering innkapslet i anti-resonant keramisk hus. RED Fuses blir deretter behandlet med 2.000.000 volt elektrisitet i en prosess SR kaller Quantum Tunneling, som påvirker ledningsevnen i selve sikringen. Mange audiofile tror lite på at en sikring kan påvirke lydbildet, men i veldig mange apparater har dette en hørbar virkning. Vi anbefaler deg å prøve!

Kr 1 100,- (6.3x32mm (1.25") slow (T) and fast blow (F))
kr 9 90,- (5x20mm (0.75") slow (T) and fast blow (F):)

Til toppen

 

PHT - Phono Transducer

PHT er et akronym for "Phono Svinger" og er en videreutvikling av SR sin prisbelønte UEF teknologi. PHT Finnes i to forskjellige typer, Type "I" også kalt Blue Velvet gir deg mer holografisk realisme til opptakene mens type 'S' også kalt Purple Haze handler om fokus, klarhet og musikalitet.
For å komme i gang, rett og slett sett en micro PHT, på toppen av pickup’n eller på pickup huset. Forbedringer inkluderer et lavere støynivå, økt oppløsning, forbedret bass gjengivelse med økt luft, og soundstage.

Kr 2 150,-

Til toppen

 

The Atmosphere

Med The Atmosphere påvirker du lydbildet ved å kontrollere lave og høye frekvenser i rommet, i sanntid. The Atmosphere er en rom akustisk enhet som skal plasseres mellom høyttalerne, og vil kunne endre og forbedre det opplevde lydbilde samt kvaliteten på lyden fra topp til bunn. Du kontrollerer alt via en iPad / iPhone app.
Det finnes produkter på markedet som påvirker på noe av samme måten, men felles for mange av disse er at de kobles inn i selve siganlveien, og det blir mange ganger gi-og-ta. The Atmosphere kobles ikke i signalveien, og vil ikke ha disse svakhetene.

Kr 23 150,-

+ Tuning Module Kr 4 950,-

Til toppen

 

Black Box

Fra sjefsdesigner Ted Denney i Synergistic Research kommer et helt nytt produkt - Black Box. Det er brukt 2 år på utvikling av dette produktet, og er nå testet ferdig og er klar til å forbedre lytterommet ditt. Black Box er en LF (Low Frequency) Resonator Array som på en elegant og enkelt måte reduserer problemet med bass noder som oppstår i de fleste rom.

Kr 22 500,-

Til toppen

 

Plassering Black Box (Primary)

Plasser Black Box lik avstand mellom høyttalerne, 3 " eller mer fra frontveggen.

Til toppen

 

Plassering Black Box (Optional)

Plasser Black Box på hver side bak høyttalerne og i hjørner, 3 " eller mer fra veggene. Vær oppmerksom! Ikke plasser rett bak høyttalerne.

Til toppen

 

Plassering av 2 Black Box (Primary)

Når du installerer to Black Boxes plasser den første enheten lik avstand mellom høyttalerne, 3" eller mer fra frontveggen. Plasser den andre enhet på en av sideveggene, litt foran lytteposisjon, 3" eller mer fra veggen.

Til toppen

 

Plassering av 2 Black Box (Optional)

Valgfri plassering av den andre Black Box. Plasser Black Box 3" eller mer fra veggen bak lytteposisjonen.

Til toppen

 

Plassering av 3 Black Box (Primary)

Når du installerer tre Black Boxes plasser første enheten lik avstand mellom høyttalerne, 3" eller mer fra frontveggen. Plassere andre og tredje enhet i hvert hjørne av rommet, 3" eller mer fra veggen.

Til toppen

 

Plassering av 3 Black Box (Optional)

Valgfri plassering ved å installere 3 Black Boxes. Plasser den første enheten bak lytteposisjon, 3" eller mer fra veggen. Plassere andre og tredje enhet i hvert hjørne av frontveggen, 3" eller mer fra veggen.

Til toppen

Acoustic Tuning.