Element serien har på samme måte som storebror Galileo LE arvet teknologier fra ”cost-no-object” Galileo Research Program, som hadde som målsetning å lage det beste hittil innenfor audio kabelprodukter.
Teknologier som ble arvet herfra er bruk av aktiv skjerming med luft som dielektrikum, bruk av wolfram signalkabel og Enigma Tuning Bullets. Kombinasjonen av disse teknologiene har gjort at Synergistic Research nå er i stand til å lage innstegsmodeller i Element serien som overgår tidligere toppmodeller, og det til en betydelig lavere pris.
Synergistic Research visste fra forskningen på Galileo-systemet at ethvert materiale som kommer i kontakt med signalet (Silver, Gold , Platinum eller kobber) har en direkte effekt på lyden.
Ved utvikling av Element series gikk man systematisk til verks og isolerte de grunnleggende egenskapene til flere forskjellige materialvalg på jakt etter ny viten. Det ble bygget 12 forskjellige kabler, og disse ble grundig testet i flere forskjellige systemer over en periode på 6 måneder. Ganske raskt klarte de å isolere materialvalg med mindre enn tilfredsstillende egenskaper. Til slutt var det tre elementer som viste seg overlegne i forskjellige blandingsforhold, kobber, sølv og en stor overraskelse, nemlig wolfram.

 

ELEMENT COPPER HØYTTALERKABEL

Element Kobber høyttalerkabler ble utviklet for å rendyrke lydkvalitetene ved kobber. Denne kabelen har en flott bassgjengivelse og kontroll i hele frekvensområdet. Den gir et mer holografisk lydbilde enn SR sine tidligere ”top of the line” modeller.

Pris kr 18 700,- (2 meter)
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.
 

element tungsten HØYTTALERKABEL

Element Tungsten høyttalerkabler har helt spesielle holografiske egenskaper. Bortsett fra Synergistic sitt Galileo-system og Element Copper Tungsten Silver høyttalerkabler er dette er den beste kabelen de noensinne har gjort. Element Tungsten er den mest holografiske av alle kabler i Element serien, og den har et mer luftig lydbilde enn kobber kabelen. Kabelen er også meget fleksibel og lett å håndtere selv på trange steder.

Pris kr 30 000,- (2 meter)
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

ElemeNt C.T.S HØYTTALERKABEL

Element Copper Tungsten Silver tar det beste fra Element Kobber og Element Tungsten. Dette gjør den til den best balanserte og raffinert i Element serien. Blindtester bekrefter at rent sølv med aktivt skjerming leverer den mest raffinerte lyden av alle materialer. Når man kombinert sølv med kobber oppnås en tyngde og åpenhet i de lavfrekvente områder, og sammen med tungsten (wolfram) i tillegg oppnår man et holografisk lydbilde i særklasse. Kort fortalt en kabel uten kompromisser, med luft, hastighet, finesse og tordnende lavfrekvens og det mest holografisk lydbilde du noensinne har opplevd.

Pris kr 74 000,-(2 meter)
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

ElemeNt KOBBER INTERCONNECT

Synergistisk Research interconnect utgjør en kritisk kobling mellom kilder, DAC, preamp, DAC og forsterker. Element Kobber og Element Tungsten interconnect kombinerer enten rent kobber eller tungsten (Wolfram) aktivt skjermet i et luft dielektrikum.
De av dere som har en forkjærlighet for kopperkabler vil kjenne dere igjen og glede dere over lyden denne kabelen gir i anlegget ditt. En kabel med rent kobber pakket inn i et aktivt skjermet luft dielektrikum. Denne kabelen har følgende egenskaper.
Kraftig bass
Holografi, faktisk bedre tidligere toppmodeller
Passer godt sammen med alle systemer

Pris kr 13 000,- (XLR), kr 12 300,- (RCA) 1 meter
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

ElemeNt TUNGSTEN INTERCONNECT

Synergistisk Research interconnect utgjør en kritisk kobling mellom kilder, DAC, preamp, DAC og forsterker. Element Kobber og Element Tungsten interconnect kombinerer enten rent kobber eller tungsten (Wolfram) aktivt skjermet i et luft dielektrikum.
Element Tungsten var en overraskelse under Synergistic Research sine blindtester, - kabelen ga en uovertruffen soundstaging og holografisk realisme. Element Tungsten er den mest realistiske av alle kablene i Element serien, hvis tredimensjonalitet er din første prioritet Den er den mest holografiske av alle kablene i serien, og mellomtonen har en helt spesiell tilstedeværelse. Element Tungsten er kabelen for alle som ønsker en "du er der"

Pris kr 19 700,- (XLR), kr 18 900,- (RCA) 1 meter
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

ElemeNt C.T.S INTERCONNECT

Synergistisk Research interconnect utgjør en kritisk kobling mellom kilder, DAC, preamp, DAC og forsterker.
Element Kobber Tungsten Silver (C.T.S) kombinerer de beste egenskapene til alle kablene i Element serien. Tenk deg bassgjengivelsen fra kobber, det holografiske lydbildet fra Tungsten og raffinement og oppløsning av sølv kombinert i én og samme kabel. Dette er uten tvil den beste interconnect SR noensinne har produsert unntatt Galileo-systemet til nesten 10 ganger prisen. 
Legg en Galileo Universal Interconnect Cell og du har virkelig har en "state-of-the-art" interconnect som kommer svært nær våre flaggskip Galileo-systemet kabler.

kr 44 000,-(XLR)
kr 43 000,-(RCA) 1 meter
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

ElemeNt kopper strØmkabel

Den nye Element Copper strømkabelen har rene kobberledere og Synergistic sin velkjente aktive skjerm. Element Copper har de kjente egenskapene fra kobber, som musikalitet og dynamikk. Element Cobber er den mest fleksible strømledningen Synergistic noensinne har gjort, den er perfekt for lette komponenter, og enkelt å manøvrere bak rack og lignende installasjoner. PRAT var et ord som ble brukt for noen år siden for å beskrive lyd, og er et akronym for "Pace, Rhythm, and Timing". Vi føler dette perfekt beskriver inntrykket du får etter å ha innstalert Element Copper i systemet.

Element Copper kr 9 750,- Lengde 1,5 meter
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

ElemeNt Tungsten strØmkabel

Element Tungsten er den første strømkabelen i verden til å bruke ren wolfram som leder. Folkene hos SR har i en 6-måneders periode blindtestet mange forskjellige kabelkonstruksjoner og oppdaget at de som benyttet wolfram var de mest holografiske av alle kablene som ble testet. Lyttingen avslørte høy frekvens forlengelse og resultatet av lavere støynivå. Mange brukere av Element Tungsten kablene gir nettopp denne tilbakemeldingen, den fantastiske skildring av levende musikk, presentert i realistisk plass og skala.

Tungsten kr 15 300,- Lengde 1,5 meter
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

ElemeNt C.T.S. strØmkabel

Element C.T.S. Analog & Digital kombinerer alle tre elementene fra SR Element Research Program. Element C.T.S. Analog kombinerer kobber for kraftig bass energi og musikalitet, wolfram (tungsten) for fantastisk holografi, og rent sølv for raffinement, hastighet og en livaktig akustisk klang. En enestående god kabel.

CTS kr 28 600,-Lengde 1,5 meter
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

ElemeNt subwoofer kabel

Element Subwoofer kabel finnes i samme utgaver som de øvrige i Element serien, kopper, tungsten og C.T.S. Foruten disse variantene finnes kabelen i to utgaver av hver type, REL som er for kobling rett fra høyttalerutgangen på forsterkeren, og en type hvor du kobler fra egen subwoofer eller pre-utgang på forsterkeren.

Element/Copper : 3m kr 6 500,- REL - utgave - kr 7 370,-
Element/Tungsten 3m Kr 10 500,- REL - utgave - kr 11 500,-
Element CTS 3m kr 14 200,- REL - utgave kr 15 900,-
Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

The music cable

Vi presenterer The Music Cable. Verdens første plug and play løsning for state-of-the-art lyd fra datamaskinen. For å kunne oppnå high-end lyd fra din Mac eller PC har Synergistic Research brukt all sin kunnskap fra teknologier som Powercell condition, Galileo Universal Cable Cell filtrering, aktive skjermet Element Tungsten sammenkoblinger og Active Tricon USB-kabler. Ekstra fin-tuning kan oppnås ved Synergistic sin Enigma Tuning kuler.
The Music Cable kan håndtere 24bit opp til 192kHz samplings frekvens.
Systemet er bygget opp rundt et Galileo Universal Cable Cell system med egen strømforsyning, en hardwired Active Tricon USB kabel, en Element Tungsten interconnect som kobles rett i din DAC.
Når du ønsker det beste!

kr 43 900,-

Til toppen

 

Element Phono Reference

Element serien inneholder nå også high-end kabler til vinyl fantastene. Element Phono Referanse. All kunnskap om legeringer og dielektrikum som ble erfart i de øvrige kablene i Element serien benyttes også i Phono-kabelen.
Finnes i: RCA, rett vinkel og rett DIN, og XLR-konfigurasjoner

Vortex Analog
0,5 meter kr 4 675,-
Xlr + kr 1 200,-

Tricon Analog 20th Anniversary Edition
0,5 meter kr 10 500,-
1 meter kr 11 500,-
Xlr + kr 1 200,-

Element Phono Reference
1 meter Single-ended / RCA kr 32 500,-
1 meter Balanced / XLR kr 46 000,-

Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

Element Digital kabel

Element serien sine digitalkabler kommer i Element Copper – Available in RCA or AES/EBU, Element Tungsten – Available in RCA eller AES/EBU, Element CTS – Available in RCA eller AES/EBU

Copper / Kr 10 250,-
Tungsten / kr 19 500,-
CTS / kr 24 000,-
XLR + kr 1 650,-
XLR CTS + kr 3 080,-

Ta kontakt hvis du ønsker andre lengder.

Til toppen

 

Aktiv skjerming

For å forstå aktiv skjerming, er det nødvendig å først forstå prinsippene for Synergistisk Research sin kabel utforming. Hos Synergistic Research designes en kabel ved først å utvikle en geometri som har full kontroll over kapasitans, induktans, og motstand i kabelen. Neste trinn er en tilpasning ved bokstavelig talt bruk av dusinvis av ulike materialkombinasjoner, for å oppnå en naturlig lyd. Synergistic Research jobbet med hundrevis av passive kabelgeometrier og over tusen ulike materialer løpet av denne prosessen, men de innså at forskjeller i geometri og materialvalg kunne bare ta de et stykke på vei, de ble til slutt begrenset av reaktiv kapasitans (signal og kabel interaksjon) og forstyrrelser i form av (RFI - Radiofrekvensinterferens, og EMI - elektromagnetisk forstyrrelser).
I løpet av denne prosessen, fikk ingeniørene hos SR en idé og aktivt undertrykke reaktiv kapasitans (og RFI og EMI) og dermed dramatisk forbedre kablenes ytelse. Da begynte den nå så for Synergistic Research kjente Aktiv Skjerming i de forskjellige kabelseriene.
Synergistic Research sitt første forsøk med aktiv Skjerming begynte tidlig i 1996, og involverte plassering av batterier i en statisk krets, med den positive anode av batteriet knyttet til en dirigent som gikk parallelt langs hele kabels lengde, og den negative anode av batteriet knyttet til skjermen. Disse første prototypene forbedret ytelse i de høye frekvensene, men de økte også støynivå (spesielt på lange kabler). Dette var pga at den positive lederen langs hele kabellengden fungerte som en antenne og plukket opp RFI og EMI. Ved å eksperimentere med lukkede kretser, der skjoldet førte likestrøm, og en bufferkrets mellom skjold og jord. Dette lukkede kretsdesignet ikke bare forbedret subjektiv ytelse, men gjorde kablene målbart roligere, og man oppnådde bedre detaljer med bedre utklinging fra topp til bunn. Siden disse lukkede kretsene trekker strøm, kan ikke batterier brukes, da dette ville tappe et batteri i løpet av noen timer. Derfor har Synergistic Research aktive skjermede kabler egen strømforsyning.

Enigma Bullets

Enigma Bullest er for fintuning av den aktive skjermingskretsen som sitter på kabelen.Disse kulene gjør det meget enkelt og raskt å tilpasse lydsignaturen til ditt eksisterende system. Enigma Bullets kommer i tre forskjellige farger, som hver for seg har en egen signatur: (svart, grå eller sølv). Silver Modul = Åpent og luftig Svart Modul = Varm og rik Grå Modul = En hybrid av både svart og sølv Enigma Bullets må ikke forstås som en tonekontroller, men vil kunne påvirke lyden i den retning du ønsker.

EM Cells

Den patentert EM Cell teknologien renser AC ved å sende den gjennom et elektromagnetisk felt som ligger rundt selv signalet.)

Til toppen

Acoustic Tuning.