Sjefsdesigner i Synergistic Research Ted Denney var for noen år siden på en lengre ferie/seiltur i Sør-Stillehavet. Under sitt sabbatsår, besøkt han buddhistiske templer og observert hvordan tibetanske ”Bønne Boller” endret akustikken i templene. Disse syngende bollene påvirket umiddelbart akustikken når de ble aktivert, og når flere boller av varierende ”tone” ble aktivert, fortsatte akustikken å endre seg.
Ted fikk nå ideen om at resonerende boller burde kunne utvikles til å behandle romakustikk uten behov for store stygge tunings enheter. Synergistic Research begynte sin forskning på ”syngende boller” ved å studere Helmholtz resonatorer. Prinsippet med Helmholtz resonator har vært brukt i over århundre til å tune lave frekvenser i et akustisk miljø. Synergistic Research mente å kunne modifisere Helmholtz resonator prinsippet slik at hele frekvensspekteret skulle kunne påvirkes, ikke bare de lave frekvenser. De fant ut at de kunne tune musikk med et system av resonatorer som arbeidet sammen i harmoni på viktige akustiske trykkpunkter. Denne forskningen med sine resultater medførte flere patentsøknader.

Acoustic ART

Det ble til slutt utviklet 3 forskjellige ”resonatorer”, Vibratron, Bass Station og Satellite. Alle med hver sine egenskaper. De neste sidene er et forsøk på å avsløre noe av hemmeligheten bak systemet og bruken av forskjellige resonatorene.

Acoustic Art System kr 38 500,- (# Inkludert Vibraton stand)
 

vibratron

Vibratron skal plasseres på frontveggen bak hovedhøyttalerne ca seks til åtte tommer over høyden på diskantelementet i høyttalerne. Hvis et maleri, TV skjermen, eller noe annet hindrer deg i å bruke dette stedet, prøv å montere Vibratron under objektet, men så nær det ideelle stedet som mulig.
Du kan deretter plassere en Gravatron Satellite over hindringen til tilnærmet ideell Vibratron plassering. Dette skal jevne ut de høye frekvensene i systemet ditt.
Hvis det er nødvendig, kan Vibratron også plasseres oppå et system rack eller annet møbel du har mellom hovedhøyttalerne.
Spesialutviklede mellomtone tuning-magneter følger med Vibratron, og brukes til å integrere Vibratron med rommet ditt. Prøv å eksperimentere ved å plassere alle magnetene oppå Vibratron (se bildet ovenfor). Du skal høre en merkbar økning i mellomtones ”varme”. Så kan du fjerne de helt og lytte etter bedre utklinging av høye frekvenser. Det er viktig at du eksperimenterer med forskjellige kombinasjoner av store gull magneter og de mindre sølv magnetene inntil du oppnår den ønskede kombinasjonen.

Vibraton - 16.400.-
Vibratron Stand - kr 4 950,-

Til toppen

 

Bass station

Bass Station bør plasseres direkte under Vibratron, ca 3-6 tommer ut fra frontveggen, med baffelen rettet mot din lytteposisjonen slik at den hindrer deg å se den integrerte resonator satellitten. Bass Station kan også plasseres på gulvet bak et rack eller møbel, like nedenfor Vibratron. Dette vil ikke hindre Bass Station ytelse. Om nødvendig, kan Bass Station plasseres foran rack eller møbler, rett under Vibratron, og i mellom dine hoved høyttalere. Bass station gir deg en betydelig forbedring i gjengivelse av de lave frekvenser. Sylskarpe spikes er inkludert sammen med Bass Station. Skru spikene inn i Bass Station og du skal kunne oppnå en strammere gjengivelse av bass. Hvis du har teppegulv, være sikker på at du trykker ned hardt slik at Bass Station spikes får god kontakt med gulvet.

Bass station - kr 8 690,-

Til toppen

 

Satellite

Magnetron Satellitte.

Disse brukes til å kontrollere første ordrens refleksjonspunkter langs sideveggenen, for forbedret fokus, et bredere lydbilde, og ”smoothere” gjengivelse av høye frekvenser. Når du setter opp Magnetron Satellitene, få en venn til å flytte et speil langs sideveggen mellom lytteposisjon og høyttalerne. Mens du sitter i lyttestolen, se etter høyttalerens diskant i speilet, der du ser diskanten er første refleksjonspunkt. Her skal du plassere Magnetron Satelliten. Lytt til ditt system med både satellitten på det første refleksjonspunkt og flere tommer høyere enn din Vibratron, og høyere enn diskanten på dine hovedhøyttalere. Prøv så å flytte satellitene to tommer mot lytteposisjon, vekk fra høyttalerne. Hvis dette er en bevegelse i riktig retning, skal du høre enda bedre diskantgjengivelse og et bredere lydbilde. Hvis du mister fokus, prøve å flytte dem tre tommer foran refleksjonspunktet mot høyttalerne.
Siden alle rommene ikke har vegger som egner seg til en slik installasjon, kan du gi avkall på installasjon av Magnetron Satellitter og fortsatt nyte fordelene av Acoustic ART System.

Gravitron Satellite

Den primære rolle til Gravitron Satellite er å balansere ut trykket langs bakveggen i lytterommet. Når du har alle Acoustic ART resonatorer på plass, eksperimenter litt med plassering på bakvegg rett bak lytteposisjon ca 2/3 til 3/4 opp fra gulvet. Lytt til ønsket frekvensrespons og soundstaging. Den sekundære rollen til Gravitron Satellite er å rette opp for en mindre enn ideell Vibratron plassering. Hvis du er tvunget til å plassere en Vibratron under sin ideelle plassering, prøv å plassere en Gravitron vertikalt over Vibratron, høyere enn ideell Vibratron plassering, til tilnærmet ideell plassering av Vibratron.

Satellite - Gravitron - kr 3 245,- / Magnetron - kr 3 250,-

Til toppen

 

Acoustic Art Basik

Dette er lillebroren til Acoustic ART System rom tuning system. ART Basik består av en satellitt i stedet for Vibratron, tre satellitter for side- og bakvegger og en Bass Station. Forskjellen fra Acoustic ART systemet er at satellitt resonatorene ikke er varmebehandlet eller Quantum Tunneled og de er ikke lakkert.
Dette er for audiofile som ønsker å oppleve 3D soundstaging til en mer overkommelig pris.

Acoustic Art Basik System kr 6 250,-

Til toppen

 

MIG 2.0

MiG 2.0 - en ny state-of-the-art komponent innenfor isolering og resonanskontrol av dine stereo komponenter, MiG 2,0 kontrollerer en komponent sin mekaniske resonans mens de også eliminerer høyfrekvent støy som har en negativt påvirkning på komponentene. MiG 2.0 er enkle å installere og svært effektive. Tune-Up your system’s performance level, beyond your dreams, with MiG 2.0’s.

Til toppen

Pris kr 2.650.- (3 stk)
 

Tuning med MIG

Når to MIG-er er plassert med den "runde siden opp" og en MIG er plassert med den "runde siden ned", slik som illustrert i diagrammet over, hører du et roligere lydbilde som er spesielt ønskelig når romakustikk er noe pågående eller udempet. Du kan også foretrekke denne kombinasjonen hvis du liker en litt mer flytende presentasjon, eller hvis du ofte lytter til store orkesterverk.

Når to MIG er plassert med den "runde siden ned", og en MIG er plassert med den "runde siden opp", slik som vist i figuren over, høres en mer pin-point fremstilling av lydbildet. Denne kombinasjonen er ofte foretrukket i rom som er svært dempet, eller for de som foretrekker intime opptak, for eksempel småskala Jazz.

Til toppen

 

Plassering under et helt system

Når du plasserer MIG i et digitalt system følg disse retningslinjene:

  1. Første plasser tre MIG under transport eller CD/Media -spilleren i Pin - Point -konfigurasjon.
  2. Deretter plasserer du de samme MIG i en Ambient -konfigurasjon. Disse to forsøkene vil gi deg en preferanse.
  3. Hvis systemet ditt har en multi -box digital front end (DAC og transport), plasser et ekstra sett med MIG under din DAC i samme konfigurasjon som du velger for din transport.
  4. Plasser et sett av MiG under forforsterker, først i kombinasjonen som ble foretrukket under digital komponent(er). Hvis dette ikke umiddelbart forbedrer systemet ditt, kan du prøve den motsatte konfigurasjonen på forforsterkeren.
  5. Til slutt, legg MIG under forsterkeren din i Pin - Point konfigurasjon.

Når du plasserer MiG i et analogt system følg disse retningslinjene:
  1. Plasser MIG i en Pin - Point -konfigurasjon under RIAA-trinnet, eller forforsterker med integrert RIAA-trinn.
  2. Plasser samme MIG i en Ambient konfigurasjon. Disse to forsøkene vil gi deg en preferanse.
  3. Neste, hvis platespilleren har en egen strømforsyning. Plasser MIG under strømforsyningen i konfigurasjonen du foretrakk under RIAA-trinnet eller den integrerte forforsterker.
  4. Plasserer et sett av MIG under RIAA trinnet / forforsterker i din foretrukne konfigurasjon. Hvis du ikke hører den samme forbedringen du har opplevd så langt, kan du prøve det motsatte plasseringsalternativ.
  5. Til slutt, legg MIG under din effektforsterker(e) i en Pin - Point konfigurasjon.

Til toppen

Acoustic Tuning.